Porsche erbjuder sina kunder klimatkompensation

Kör din Porsche med gott miljösamvete.

Porsche erbjuder sina kunder klimatkompensation

Porscheägare i Nordamerika erbjudas nu att klimatkompensera för det koldioxidavtryck som deras bilkörning lämnar. Programmet som kallas Porsche Impact är en onlinetjänst som räknar ut storleken på kimatkompenseringen beroende på körsträcka och medelförbrukning. Därefter erbjuds ägaren att bidra med en framräknad summa pengar till olika klimatprojekt. 

För närvarande går det att bidra till fyra olika utvalda projekt. Skydd av skogar i USA, utbyggnad av vattenkraft i Vietnam, satsning på solenergi i Mexiko eller bevarande av habitat i Zimbabwe. Kostnaden för varje bilresa beräknas individuellt beroende på bilmodell och körmönster. Porsche har räknat ut att den som kör 1.600 mil per år i en 2019 Cayenne S får betala mellan 700 till 1.500 kr beroende på vilket av de fyra projekten som stöds. 

"Porscheförare vill ha allt och att erbjuda ett alternativ för ökad hållbarhet är en del av att skapa en utmärkt Porsche-upplevelse, "säger Klaus Zellmer, VD och koncernchef för Porsche Cars Nordamerika. "Porsche Impact kopplar ihop våra strategier för innovation, rörlighet och hållbarhet med den enskilda kunden." 

Porscheägare i Tyskland, Storbritannien och Polen har haft liknande möjlighet att klimatkompensera sedan 2018. Porsche är dock inte första biltillverkaren att erbjuda klimatkompensering. Både Volkswagen och Land Rover kunde erbjuda liknande program redan 2007. Men båda dessa program har sedan dess har lagts ner.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag klimatkompenserar för mina bilresor
50
70