Bilnörden Jay Leno övertygad om att elbilar är framtiden

Under otaliga episoder har programledaren Jay Leno deklarerat sin kärlek till historiska bilmodeller – gärna med stora motorer. Men bilismens framtid är elektrisk, enligt bilnörden.

Bilnörden Jay Leno övertygad om att elbilar är framtiden
Många minns säkert Jays episod med den custombyggda "Rollsen" med sin gigantiska Merlin V12:a, hämtad från en P-51 Mustang.

Inför säsongspremiären av TV-serien "Jay Leno's Garage" blir bilnörden och programledaren Jay intervjuad av CNBC. Han svarar på en mängd frågor om den nya serien men sedan kommer han in på ämnet elbilar:

"Elbilar är framtiden," säger Jay Leno. "Först hade vi ångmaskiner, fram till 1911 ungefär, sedan kom förbränningsmotorn."

"Jag förutspår att ett barn som föds idag har ungefär lika stor chans att köra en bensinbil, som det idag är sannolikt att man kör en bil med manuell växellåda. Det kommer att finnas bensinbilar, men inte speciellt många," säger Jay Leno.

Jay Leno berömmer sin Tesla som han ägt i tre år och lyfter fram det faktum att den knappt behöver någon service. "Elbilar har bra räckvidd, är mycket enklare att underhålla jämfört med förbränningsmotorer och de har bättre prestanda än bensinbilar."

Jay Leno vrider slutligen om kniven rejält:

"Det finns nästan inget skäl att ha en bensinbil, om du nu inte behöver en dragbil för långa transporter," avslutar Jay Leno.

Den femte säsongen av TV-serien "Jay Leno's Garage" börjar sändas på CNBC 28 augusti. Lite smakprov får vi i YouTube-klippet längst ner på sidan. Närmast nedanför ser vi intervjun med CNBC.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Det är svårt att hitta en större bilentusiast än Jay Leno (se alla länkar längre ned på sidan). Men trots kärleken till stora bensinmotorer ser han en elektrisk framtid.

Jag håller med Jay Leno, framtiden är elektrisk.
115
19