Audi ska lansera sex nya RS-modeller innan årets slut

Audi ska lansera sex nya RS-modeller innan årets slut

Audi planerar att lansera sex nya RS-modeller innan årets slut. Exakt vilka modeller som kommer vill de dock inte avslöja ännu. Det enda Audi har visat än så länge är ett mörkat fotot av sex modeller framför det klassiska RS-märket. 

Två av modellerna på bilden kan vara RS6 Avant och RS7 Sportback. Båda väntas ha premiär på bilsalongen i Frankfurt i september. Vilken effekt bilarna kommer att få är än så länge höljt i dunkel men rykten säger att båda modellerna får turboladdade V8:or på 4,0 liter med upp till 650 hk. 

I Frankfurt väntas även RS-versioner av nya Q3 och Q3 Sportback presenteras. Båda är planerade att få femcylindriga motorer på 2,5 liter med runt 400 hk. 

En DRL-signatur på bilden liknar den hos nyligen uppdaterade A4 och S4. De kan innebära att det även är en ny RS4 Avant på gång. Där spås motorn bli en V6:a på 2,9 liter och 450 hk. 

Med på bilden längst till höger är även nya Q8 RS som väntas få en V8:a på 4,0-liter med 650 hk. Enligt Audis marknadsdirektör Oliver Hoffman så är SUV-segmentet det segment som växer snabbast även hos Audi och det finns en mycket stor efterfrågan från kunderna på denna typ av högprestanda-SUV. 

Audi meddelar även att elektrifiering med hybriddrivlinor kommer spela en stor roll hos framtida RS-modeller. Speciellt hos SUV-modellerna med dess högre vikt är det enklare att implementera en något tyngre hybriddrivlina utan att påverka köregenskaperna allt för mycket.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

En Audi RS är min drömbil.
192
58