Bosch utvecklar 3D-displayer för instrumentpanelen

Hjälper föraren att ta till sig mer information och lättare upptäcka varningar.

Bosch utvecklar 3D-displayer för instrumentpanelen

Den tyska industrijätten Bosch har utvecklat en ny typ av tredimensionell display tänkt att användas i instrumentpaneler. 3D-tekniken är passiv och kräver inga speciella glasögon och ska kunna ses både av förare och passagerare. 

Tekniken som enligt Bosch ska ge en äkta tredimensionell känsla innebär att skärmarna kan visa prioriterad information på ett helt nytt sätt. Viktiga varningar kan exempelvis förstoras och "hoppa ut" framför mindre viktig information. Med flera lager av information på djupet går det även att få in mer information på mindre skärmar. 

"Skärmens djup innebär att föraren snabbt kan ta till sig viktig visuell information, oavsett om den kommer från bilens assistanssystem eller gäller en kövarning i trafiken", säger Steffen Berns, chef för Bosch Car Multimedia. 

3D-tekniken kommer även kunna användas för att förbättra återgivningen från backkameror och ge en bättre känsla för avstånd bakom bilen. 

När skärmarna kan tänkas dyka upp i bilar är i dagsläget oklart. Bosch ska presentera fler detaljer om sin nya 3D-teknik på bilmässan i Frankfurt nästa månad.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

3D-teknik kommer hjälpa min bilkörning.
45
26