BMW ändrar sig om dieselbränderna – nu tas bilarna in för koll

"Vi tar våra kunders oro på stort allvar", skriver BMW i ett pressmeddelande.

BMW ändrar sig om dieselbränderna – nu tas bilarna in för koll

Bränderna som drabbat flera svenska BMW-ägare med dieselbilar de senaste åren har fått mycket uppmärksamhet och skapat oro bland bilägarna.

Tidigare har BMW "flugit under radarn" om bränderna och inte gjort någon officiell återkallelse. Istället har BMW gjort en "teknisk kampanj" där bilarna kontrollerades i samband med nästa service.

Nu ändrar sig BMW. I dagarna skickas brev ut till samtliga berörda bilägare och de uppmanas där att boka tid hos en verkstad för att kolla och eventuellt åtgärda vissa komponenter för att minska risken för brand.

Läs också: Problemet som hindrar BMW från att åtgärda brandfarliga modellerna

Vissa motorer av 3-serien, 4-serien, 5-serien, 6-serien, 7-serien, X3, X4, X5 och X6 har ett fel i den så kallade EGR-modulen som används för avgasregleringen. Det kan i värsta fall leda till brand som sprider sig mycket snabbt – något som flera auto motor & sport-läsare vittnat om.

"Det här kunde ha gått riktigt illa om vi haft flera och mindre barn i bilen. Det brann under huven innan vi kom ur och inom två minuter slog lågorna ut och huven var smält", har en BMW-ägare sagt till auto motor & sport.

BMW påpekar att de tar kundernas oro på stort allvar.

"Vi förstår att en spontan bilbrand är en dramatisk händelse och även kan vara en traumatisk händelse, dock är det också en mycket sällsynt händelse", skriver BMW i ett pressmeddelande.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker BMW har hanterat motorbränderna bra.
31
126