Beskedet: Ingen Ford Mustang Shelby GT500 till Europa

Nu är det officiellt. Den europeiska marknaden går miste om kommande Ford Mustang Shelby GT500, detta skriver gtspirit. Detta är något oväntat med tanke på att...
Annons

Nu är det officiellt. Den europeiska marknaden går miste om kommande Ford Mustang Shelby GT500, detta skriver gtspirit. Detta är något oväntat med tanke på att Ford har rapporterat fina försäljningssiffror för Mustang i Europa. Men den mest ”potenta frukten” blir vi alltså snuvade på. 

Mest troligt handlar det om svårigheter att komma ner under EU:s nya, hårdare utsläppsregler. Från 2021 får en biltillverkare som högst ha ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 95 g/km för hela fordonsparken. 

Sannolikt bedömde Ford det som för kostsamt att utveckla ett partikelfilter som är kompatibelt med den höga effekten i Shelby GT500, som ju ligger på 770 hästar och 847 Nm. En svagare europaversion, som i fallet Ford Mustang Bullitt, är inte heller något alternativ kan vi konstatera.

Ford får istället hoppas på att Shelby GT500 säljer som den ska på de marknader där den kommer erbjudas – Nordamerika, Mexiko och Mellanöstern.

Annons
Annons
Rulla till toppen