Porsche Macan Turbo uppgraderas till 440 hk 2,9-liters V6 biturbo – med svenska priser

Porsche uppgraderar Macan Turbo och det blir extra allt, som väntat. Standardutrustningen blir hög, liksom priset som börjar vid 910.000 kronor.

Porsche Macan Turbo uppgraderas till 440 hk 2,9-liters V6 biturbo – med svenska priser

De som tycker att Porsche Cayenne är för storvuxen siktar kanske in sig på Macan istället. Där erbjuds nu en uppgraderad version av toppmodellen Porsche Macan Turbo.

Största nyheten är att gamla turbo-V6:an på 3,6 liter är ersatt av Porsches "värsting-V6" på 2,9 liter. Trots en väsentligt mindre motorvolym ger den nya V6:an 440 hk (+ 40 hk) mellan 5.700–6.600 rpm. Vridmomentkurvan ser ut som ett köksbord och ger 550 Nm i intervallet 1.800–5.600 rpm.

Standard på Porsche Macan Turbo är sjustegad PDK-automat och Porsche Traction Management fyrhjulsdrift. Standard är också de nya "Porsche Surface Coated Brake" (PSCB) bromsarna. Bromsskivorna har ett skikt av volframkarbid som ger snabbare respons, mindre slitage och upp till 90 procent mindre bromsdamm jämfört med konventionella gjutjärnsskivor.

Kännetecknande för de nya PSCB-bromsarna är de högblanka bromsskivorna och de vitlackerade bromsoken. Dessa bromsar finns även som tillval till övriga Macan-modeller. De som vill ha ännu mera bromskraft kan välja till keramiska bromsskivor.

Som toppmodell är Porsche Macan Turbo välutrustad redan i grundutförande. Sportstolar, innertak i alcantara, 10,9-tums pekskärm, trådlös internetuppkoppling och en kraftfull ljudanläggning från Bose är en del av godbitarna. De svenska priserna för Porsche Macan Turbo börjar vid 910.000 kronor.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Skulle jag välja en mellanstor suv så vore Porsche Macan Turbo mitt val!
41
7