Försäljningen i augusti: Näst bästa någonsin

Försäljningen i augusti: Näst bästa någonsin
Volkswagen Golf sålde bäst i Sverige under augusti månad.

Den svenska bilmarknaden mår bra. Försäljningen av personbilar ökade med 19,5 procent jämfört med augusti förra året. Faktum är att augusti 2019 placerar sig som den nästa bästa augustimånaden någonsin för personbilsförsäljningen, det skriver Bil Sweden.

En närmare titt på vilka modeller som sålts bäst avslöjar att Volkswagen Golf sprängde Volvodominansen från juli och var med 1.433 sålda bilar storsäljaren under sommarens sista månad. Där bakom skuggar Volvo S/V60 med 1.353 sålda bilar och Volvo S/V90 med 1.035 sålda enheter.

På elbilsfronten finner vi Tesla Model 3 högst upp på prispallen med 148 sålda bilar, tio stycken fler än tvåan Renault Zoe. Som trea placerar sig Nissan Leaf med 119 sålda bilar.

Bil Sweden: Avvakta med WLTP i Bonus-malus 

Regeringen bör inte införa WLTP-körcykeln som mätmetod för bilars koldioxidutsläpp i Bonus-malussystemet redan från årsskiftet, utan avvakta den större genomgång av systemet som är planerad till 2021, anser Bil Sweden. 

"I verkligheten har dock en bil samma koldioxidutsläpp både före och efter ett införande av WLTP-värden i Bonus-malussystemet. Skulle WLTP införas utan några justeringar innebär det återigen en mycket kraftig höjning av fordonsskatten", säger Mattias Bergman, vd på Bil Sweden.

Rena elbilar ökade med 71 procent från förra året och utgör nu 4,7 procent av bilmarknaden. För ett år sedan var den siffran 1,7 procent. 

"Slår man ihop rena elbilar och laddhybrider, så är var tionde ny bil som nyregistrerats hittills i år laddbar", säger Mattias Bergman.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag köpte en Golf i augusti.
13
115