Koenigsegg: Jesko är ”snabbare än 300 mph”

Knappt hade däcken på den upphottade Bugatti Chiron som i förra veckan körde 489,2 km/h kallnat innan Koenigsegg gratulerat till den imponerande hastigheten.  ”Vi vill...
Annons

Knappt hade däcken på den upphottade Bugatti Chiron som i förra veckan körde 489,2 km/h kallnat innan Koenigsegg gratulerat till den imponerande hastigheten. 

”Vi vill gratulera till en otrolig prestation. Om det färdiga produktionsbilen kan köra snabbare än 459, 5 km/h, eller i snitt 447,19 km/h i båda riktningarna, så plockar den kronan från Agera RS som den snabbaste produktionsbilen hittills”, säger en talesperson för Koenigsegg till Top Gear.

Ängelholmsföretaget skickar också en passning till övriga konkurrenter om titeln världens snabbaste produktionsbil.

”Vi har sagt det förut och vi säger det igen. En toppfarts-version av Jesko kommer klara att köra snabbare än 300 mph (482,2 km/h). Vi har kommit fram till det med samma uträkning som för Agera RS, och i Agera RS underskattade vi hastigheten något.”

Även John Hennessey, grundare och vd för Hennessey Performance Engineering, tror mycket på Koenigsegg.

”De bygger vackra och snabba bilar. Och när gänget i Ängelholm har ställt in siktet på ett hastighetsrekord så gör de det ordentligt.”

Annons
Annons
Rulla till toppen