BMW Concept 4 visar 85 procent av kommande 4-serie Coupé

Inte på många år har vi sett en så djärv konceptbil från BMW. Den speciella grillen sägs hämta inspiration från ursprungliga 328-modellen från 30-talet. Gör du tummen upp för designen?

BMW Concept 4 visar 85 procent av kommande 4-serie Coupé

Lyckan står den djärve bi, brukar det heta, och BMW utmanar verkligen med sin spektakulära Concept 4. Inte minst grillen har ett speciellt utseende som dock inte är helt ologiskt efter nya X7 och 7-seriens ansiktslyft.

Det som gör BMW Concept 4 spännande är att den sägs visa 85 procent av kommande seriemodellen BMW 4-serie. Stämmer detta kan vi bland annat förvänta oss betydligt mindre och "spetsigare" strålkastare på nya 4-serien.

Även bakpartiet med sin förhöjda "ankstjärt" utlovar något helt nytt. Diffusorn i nederkant är större än förut och sannolikt är det inte enbart en designidé utan kan vara något som visat sig vara gynnsamt i vindtunneln.

Att ha sidobackspeglar med kamera istället för spegelglas är numera tillåtet i EU och kanske visar konceptbilen hur dessa kan se ut hos BMW. De kostar sannolikt en slant och då lär det bli tillval, som hos Audi.

BMW verkar helt klart vilja eftersträva en tydigare uppdelning mellan 3-serie och 4-serie. Använd gasa/bromsa nedan för att visa vad du tycker om BMW:s nya designspråk.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar verkligen designen på BMW Concept 4. Sätt den i produktion!
397
136