BMW vägrar bygga M3 Touring – Alpina löser det

BMW vägrar bygga M3 Touring – Alpina löser det

Det verkar inte bli någon M3 Touring – den här gången heller. Men det behöver vi faktiskt inte misströsta eftersom Alpina löser det "problemet" åt oss. Här är nya Alpina B3 Touring.

Under huven på Alpina B3 Touring sitter BMW raka treliters-sexa med dubbelturbo (med internkod S58) som efter lite Alpina-massage ger 462 hästar och 700 Nm. Den effekten går till alla fyra hjul via en automatlåda från ZF. 

Alpina B3 Touring en har diff-broms på bakaxeln för förbättrat grepp ut ur böj, samt ett Launch Control-system som är, något förvånande, optimerat för en acceleration från 0 till 200 km/h. Alpina kommunicerar inga accelerationssiffor alls, men berättar att toppfarter är över 300 km/h. 

För att få stopp på ekipaget har B3 Touring 395 millimeters stålskivor fram och 345 millimeter bak. Fälgmässigt kan man utöver de klassiska 20-tums turbinfälgarna välja 19-tummare som Alpina kallar Dynamic wheels. 

Säljstart för Alpina B3 Touring sker under första kvartalet nästa år och de första leveranserna är beräknade till sommaren. Priserna får vi vänta på.

 

Alpina vet hur en slipsten ska dras.
233
9