Bygg din egen Lego Technic Land Rover Defender – har 2.573 delar – svenskt pris

Knappt har bilen blivit officiell i skala 1:1 förrän Lego-entusiasterna kan kasta sig över denna nya utmaning. Transmissionen i Technic Land Rover Defender är den mest komplicerade som Lego skapat, hittills.

Bygg din egen Lego Technic Land Rover Defender – har 2.573 delar – svenskt pris
Lego har lyckats ovanligt väl den här gången, ingen tvekan om vilken bilmodell det är.

Få saker kan lindra symtomen hos en stressad själ som att bygga Lego. Antingen skapa fritt eller följa instruktionerna i en byggsats, kloss för kloss, sida efter sida. Bomull för själen.

De som söker denna typ av rekreation och dessutom vill ha en rejäl utmaning har ett nytt alternativ i form av Technic Land Rover Defender med 2.573 delar. Den färdiga Defendern blir 42 centimeter lång, 20 bred och 22 centimeter hög.

Lego har lyckats ovanligt väl den här gången med att skapa en porträttlik modell, men visst hjälper de kantiga linjerna till hos originalet. Som vanligt hos Technic-byggsatserna finns det många fungerande funktioner, som till exempel den raka sexan med rörliga kolvar. Bagageräcket med stege på taket har utrustning för terrängkörning och vrider man på reservhjulet går det att öppna bakluckan.

Transmissionen i Technic Land Rover Defender är den mest komplicerade som Lego skapat, hittills. Lådan har fyra växlar, både hög- och lågväxel med två växelspakar samt tre låsbara diffar. Hjulaxlarna är fjädringsbara, dörrarna går att öppna och baksätet går att fälla.

Lego Technic Land Rover Defender med artikelnummer 42110 kommer i butik 1 oktober och kostar 1.999 kronor.

 

Den här bara måste jag ha – ta mina pengar!
49
26