Shmee150 – Tim Burton – provkör Polestar 1 och är imponerad

Längs tyska bergsvägar och ut på autobahn får prestandahybriden Polestar 1 bekänna färg. Tim Burton gillar det han upplever bakom ratten.

Shmee150 – Tim Burton – provkör Polestar 1 och är imponerad
Tim Burton har fått tillfälle att provköra Polestar 1 på autobahn.

För några månader sedan fick vi tillfälle att provköra prestandahybriden Polestar 1 på Volvos testbana i Hällered. Men nu börjar leveransdatum närma sig (december) och YouTube-profilen Shmee150 – Tim Burton – har fått tillfälle att göra en närmare bekantskap med Polestar 1.

Tim Burton kör på tyska vägar, både bergsvägar och autobahn med fri hastighet. I videon nedan får vi en ganska detaljerad genomgång av Polestar 1 och de olika funktionerna i bilen.

Det ska noteras att det är en förseriebil som Tim Burton kör. Det finns sannolikt en del oljud och justeringar kvar att åtgärda.

Man får intrycket att Tim Burton överlag är nöjd med Polestar 1. Den elektriska kraften räcker till hastigheter upp till 160 km/h och räckvidden är mer än de flesta behöver för sitt dagliga pendlande. Toppfarten på Polestar 1 är begränsad till 250 km/h, inte 180 km/h som en del gissat.

Priset för Polestar 1 – om man inte vill prenumerera på bilen – är 1.699.000 kronor. Enda tillvalet är den matta lackeringen, som kostar 50.000 extra. Polestar 1 är alltså den i särklass dyraste personbilsmodellen som Volvo sålt.

Måste erkänna att jag blir imponerad av Polestar 1!
239
79