Mercedes-AMG One – så låter en Formel 1-bil för gatan

Mercedes-AMG One – så låter en Formel 1-bil för gatan

Mercedes-AMG:s kommande supersportbil One är så nära en Formel 1-bil för gatan man kan komma. Den har i alla fall en före detta F1-motor mellan axlarna. Den ursprungliga planen var att den skulle vara färdig under 2019, men det har skjutits fram flera gånger och det senaste beskedet är att One ska stå färdig första kvartalet 2021.

Nyligen höll Mercedes en privat presentation av One, där den bland annat kördes på bana. En utmärkt möjlighet att lyssna till den fantastiska sången från 1,6-liters-V6:an, eller? Dessvärre verkar det som att Mercedes-AMG One är en fullfjädrad F1-bil också sett till ljudbilden, som väl ändå lämnar en del att önska?

Om ljudet är en av nedsidorna av att bygga på en F1-bil, så är prestandan en utmärkt motvikt. Mercedes säger att One kommer att klara 0–120 mph (193 km/h) på sex sekunder och toppfarten ligger norr om 354 km/h.

Drivlinan består av, förutom ovan nämnda V6:a på 1,6 liter, också av en elektrisk kompressor och tre elmotorer – två monterade på framaxeln och den tredje hjälper förbränningsmotorn på bakaxeln. Systemeffekten landar på 1.000 hästar. 

Mercedes-AMG One går loss på drygt 26 miljoner och alla 275 bilar är sålda.

 

 
Trist ljud.
45
23