Audi Sport-chefen: ”Förbränningsbilarna kommer leva kvar som helgnöje”

Att elbilar kommer att ta över, det är Audi Sport-chefen Chris Reinke övertygad om. Det skriver Motor Authority. Men det behöver automatiskt inte betyda att dagarna...
Annons

Att elbilar kommer att ta över, det är Audi Sport-chefen Chris Reinke övertygad om. Det skriver Motor Authority. Men det behöver automatiskt inte betyda att dagarna för förbränningsbilarna är snart är räknade, menar han och jämför med segelbåtarna.

”Förut använde man segelfartyg för att frakta gods, men de blev utkonkurrerade av containerfartygen. Trots det fortsätter folk att segla, men i nöjessyfte.”

Han menar att samma sak kommer att ske med förbränningsbilarna. Vissa människor kommer fortfarande vilja höra ljudet av en förbränningsmotor och växla manuellt. Men den typen av körning kommer att vara förpassad till helgerna och vara helt och hållet i nöjessyfte, menar Reinke.

Den dagliga pendlingen, menar han, kommer att göras av autonoma helelektriska fordon.

Det autonoma kanske inte bara är förpassat till det asfalterade vägnätet, inte enligt Audi i alla fall. Under Frankfurtsalongen visade man nämligen upp konceptet AI:TRAIL som är en helt autonom bil specialiserad för off road-körning.

Audi Sport-chefen: ”Förbränningsbilarna kommer leva kvar som helgnöje”
AI:TRAIL
 
Annons
Annons
Rulla till toppen