Officiell: Chevrolet C8 som Cabriolet

Officiell: Chevrolet C8 som Cabriolet

Igår presenterades Chevrolet Corvette C8 som cabriolet, eller convertible som är den benämning som är mest gångbar i den engelskspråkiga delen av världen. Hur som helst, officiell är den. 

Vad är då nytt förutom möjligheten att åka taklöst? Drivlinemässigt inget alls, Corvette Convertible ärver den 6,2-liters V8:an som också sitter i coupéverisonen.

Det är inte första gången som Corvette dyker upp i cabrioletskrud. Men det är däremot första gången som Corvette får ett fällbart tak. Taket går att fälla i hastigheter upp till 48 km/h och själva mekanismen tar 16 sekunder.

Att göra en coupé till cabriolet brukar innebära extra vikt eftersom tillverkaren måste förstärka konstruktionen för att kompensera för den förlust av vridstyvhet som uppkommer när man kapar bort taket.

Därför är sannolikt cab-versionen av nya Corvette tyngre än sitt coupésyskon, men Chevrolet har inte kommunicerat några viktsiffror ännu. Om den förmodat ökade vikten påverkar prestandan nämnvärt återstår alltså att se.

Något som dock med säkerhet blir tyngre, det är den sedelbunt du måste slanta upp för att åka nya Corvette med vinden i håret. Chevrolet har gjort ett prispåslag på 7.500 dollar, motsvarande cirka 74.000 kronor.

 
En sån här får det bli!
28
7