Den sista Saaben säljs på auktion

Den sista Saaben säljs på auktion

Då var det dags. Den sista Saaben ska säljas. Bilen ifråga är en Saab 9-3 Aero Turbo 4 årsmodell 2014 som endast har 7 mil på mätaren. Detta exemplar förblev osålt eftersom det sparades som referensbil utifall produktionen skulle återupptas.

Så blev det som bekant inte, och bilen blev kvar i Nevs ägo och har stått stilla sedan dess.

Men nu ska den säljas på en webauktion och den den person som lägger det vinnande budet, får inte bara inte bara nycklarna till bilen.

En vinst i auktionen innebär också en rundvandring hos Nevs i Trollhättan och ett besök på deras utvecklingsavdelning. Dessutom en guidad tur på Saab-museet, hotellövernattning och middag.

Överskottet från auktionen kommer att gå till det av Nevs nyinstiftade pris som går till en person som gör betydande insatser för att främja framtidens mobilitetslösningar. Från elbilsteknologier, delningsekonomi och insatser för självkörande bilar. 

"Det känns extra bra att den allra sista bensindrivna bilen från Stallbacka kan användas för att stimulera övergången till framtidens hållbara transporter", säger Stefan Tilk vd och vice ordförande i Nevs.

Auktionen är inte igång ännu, men annonsen är uppe.

 

Missa inte våra motorklipp:

 
Jag ska lägga ett bud!
18
78