Var med och gissa: Hur mycket kostar Volvos nya elbil?

Här kan du tippa prislappen för Volvo XC40 med eldrift.

Var med och gissa: Hur mycket kostar Volvos nya elbil?

Om en dryg vecka är det premiärdags för Volvos nya elbil. Volvo har redan smygvisat några av detaljerna och hintat om säkerhetssystemen men det dröjer alltså ytterligare några dagar tills bilen blir helt officiell.

När elbilen presenteras är det förstås också många som undrar hur mycket den kommer kosta. Och här går meningarna isär. På redaktionen har vitt skilda gissningar kastats upp i luften men de allra flesta verkar ändå luta åt att bilen kommer kosta över en halv miljon kronor, men under 600.000 kronor.

Dels utgår vi då från att laddhybridversionen av Volvo XC40 kostar nästan en halv miljon och att elbilen därmed inte kan vara billigare och dels att Volvo historiskt sett positionerat laddbilarna som topputrustade prestandaversioner av modellerna med höga prislappar.

Om vi kikar på prisskillnaden mellan andra laddhybrider och elbilar, som till exempel Kia Niro, är prisskillnaden upp till elbilen ungefär 120.000 kronor och XC40 med eldrift skulle med den logiken alltså hamna på omkring 580.000 kronor (eftersom laddhybriden kostar 460.000).

Vi vet faktiskt inte om Volvo kommer släppa några priser på onsdag, och om de gör det skulle det kunna vara en lanseringsversion med högre prislapp som med Polestar 2. Men det är ändå intressant att höra vad ni läsare gissar.

Rösta här nedan!