Alfa Romeo Tonale läcker ut på nätet – här är nya kompaktsuven

Alfa Romeo Tonale läcker ut på nätet – här är nya kompaktsuven

Det verkar inte bli någon kombiversion av Alfa Romeos mellanklassare Giulia – den ersätts av suv-modellen Stelvio som lovordats av auto motor & sports testlag.

Nu har de första bilderna på Stelvions mindre syskon dykt upp. Kompaktsuven får heta Alfa Romeo Tonale och har ännu inte premiärvisas officiellt, men redan nu finns alltså de första bilderna på nätet.

Enligt italienska sajten Motor1 kommer de här bilderna från en intern jämförelse mellan Alfa Romeo Tonale, Volvo XC40, BMW X2 och Audi Q3. På den svenska marknaden är det förstås XC40 som står för den tuffaste konkurrensen.

Bilderna visar en del skillnader jämfört med den konceptbil som visades upp på Genèvesalongen. Strålkastarna är exempelvis större och de digitala backspeglarna har ersätts av konventionella backspeglar.

Enligt uppgifter till Motor1 dröjer det ända till 2021 innan Alfa Romeo Tonale är klar för serieproduktion. Det antyder att mindre designförändringar skulle kunna göras, så det är inte helt säkert att det är exakt så här bilen kommer se ut. Större designförändringar är det dock inte tal om så här sent i utvecklingen.

Alfa Romeo ligger inte så långt framme när det gäller elektrifiering, men Tonale kommer förmodligen som laddhybrid vid sidan av vanliga bensin- och dieselvarianter.

Alfa Romeo är definitivt inte enda bilmärket som ersätter kombibilar med suvar. Citroën skrotar till exempel kombiversionen av C5, Jaguar XF Sportbrake lever farligt och även Honda och Ford funderar noga på om de ska lansera nya kombibilar.

 
Jag tycker Tonale var riktigt snygg!
190
32