Presidentens skarpa order: Ni måste köra Volkswagen Passat!

Volkswagen har fått ett riktigt glädjebesked tack vare Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Han har nämligen beordrat samtliga ministrar att byta till en Volkswagen Passat....
Annons

Volkswagen har fått ett riktigt glädjebesked tack vare Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Han har nämligen beordrat samtliga ministrar att byta till en Volkswagen Passat.

Det kan låta som ett galet beslut, särskilt när Turkiet nu tar fram en ”hemmabyggd” elbil med grundteknik från Saab 9-3.

Men ordern blir lite mer rimligt med tanke på Volkswagens senaste beslut, att framöver flytta produktionen av Passat till en jättefabrik i Turkiet.

När ministrarnas och toppchefernas bilkontrakt går ut ska de alltså byta till en Passat, på order av presidenten. Det skriver Bloomberg och hänvisar till två personer med insyn i partiet.

Vid högkvarteret gäller beslutet bara 19 hyrbilar, men beslutet sätter definitivt tonen för vilken bil tusentals partipersoner ute i landet ska välja när det blir dags att byta.

Totalt investerar Volkswagen 14 miljarder kronor i en ny turkisk fabrik och den får en kapacitet på 300.000 bilar, bland annat Volkswagen Passat och Skoda Superb.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen