Efter storsäljaren Zoe – här är nya elbilsplanen

Renault har precis visat upp andra generationen av storsäljande elbilen Zoe. Men koncernen har större planer än så. Dels finns planer på att börja sälja...
Annons

Renault har precis visat upp andra generationen av storsäljande elbilen Zoe. Men koncernen har större planer än så. Dels finns planer på att börja sälja en budgetelbil med extremt låg prislapp, och dels kommer nu uppgifter om en större elbil som kan utmana Volkswagen ID 3 och Tesla Model 3.

För några år sedan sålde Renault den större elbilen Fluence, men detta blir en helt nyutvecklad elbil. Tekniken under skalet kommer förmodligen utvecklas tillsammans med koncernsyskonen Nissan och Mitsubishi, skriver Automotive News.

”Vi jobbar på att utveckla modellprogrammet för att täcka in alla segment med elbilar. Det är för tidigt att säga att vi kommer konkurrera direkt med Tesla, men vi planerar så klart att täcka in en större del av marknaden”, säger Emmanuel Bouvier, kommersiell chef för Renaults elbilar, till tidningen.

Både Renault och Nissan var tidigt ute med Zoe respektive Leaf, men de båda elbilarna delar inte många komponenter och här finns alltså möjlighet att spara enorma belopp för koncernen genom att utveckla en gemensam elbilsplattform.

Mellan 2017 och 2022 ska Renault, Nissan och Mitsubishi ha lanserat tolv nya helt eldrivna bilar.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen