Volkswagen nekar: Vi ska inte sälja Lamborghini

I slutet på förra veckan kom rapporter som gjorde gällande att Volkswagengruppen planerade att antingen sälja eller börsnotera Lamborghini. Detta skulle göras för att frigöra...
Annons

I slutet på förra veckan kom rapporter som gjorde gällande att Volkswagengruppen planerade att antingen sälja eller börsnotera Lamborghini. Detta skulle göras för att frigöra kapital som sedan skulle användas till att förnya sina kvarvarande varumärken.

Dessa rykten verkar dock inte ha varit något att än gallimatias. Åtminstone om man ska tro en talesperson från Volkswagen som avfärdar uppgifterna som ”ogrundade.”

Med introduktionen av märkets första suv, Urus, har Lamborghinis marknadsvärde ökat till omkring 11 miljarder dollar. Ett faktum som såklart gör märket mer attraktivt för både förvärv och försäljning.

Enligt Autonews siktar Volkswagengruppens vd Herbert Diess på ett marknadsvärde för hela koncernen på 200 miljarder euro, för att hålla konkurrenterna stången. I dagsläget värderas Volkswagengruppen till omkring 81 miljarder euro.

 

Missa inte våra motorklipp:

 
Annons
Annons
Rulla till toppen