Aston Martins nya suv får hunddusch, skovärmare och plats för geväret

De här tillvalen hittar du nog inte hos någon annan tillverkare.

Aston Martins nya suv får hunddusch, skovärmare och plats för geväret

Inte heller Aston Martin kan hålla sig borta från att lansera en suv, även om den kommande modellen DBX kanske snarare blir en högbyggd "crossovercoupé". Målet är förstås att öka marginalerna.

Aston Martin DBX ska visas upp officiellt senare i år men redan nu berättar det brittiska märket om "livsstilstillbehören" som kommer finnas som tillval till modellen.

Roligast är kanske "Husdjurspaketet" som består av ett skydd för den bakre stötfångaren, en särskild kudde i lastutrymmet för ägarens fyrbenta vän och en portabel dusch för att skölja bort smuts efter promenaden.

För den som hellre jagar än tar hundpromenader finns också ett "Fältsportpaket" med plats för vapnet och skidåkare kan beställa ett "Snöpaket" med skovärmare, snökedjor och takmonterad skidhållare. Picknickentusiaster kan beställa ett "Eventpaket" med korg, duk, stolar – och plats för paraply.

Däremot verkar ett spritskåp lysa med sin frånvaro, så där verkar det fortfarande som att Range Rover-förädlaren Overfinch har övertaget.

Aston Martin DBX ska börja serietillverkas nästa år, och det är på tiden med tanke på att modellen presenterades i konceptform redan 2015. Med tanke på de höga försäljningsmarginalerna på suvar är detta kanske märkets viktigaste modell någonsin.

Precis som i de andra Aston Martin-modellerna finns en V8-motor från Mercedes-AMG under huven. Senare kan modellen även dyka upp med hybridteknik eller som helt eldriven.

 
Jag tycker Aston Martin DBX ser snygg ut.
29
16