Världspremiär: Bilpodden med auto motor & sport

Vi har blivit med podd – världspremiär idag!

Världspremiär: Bilpodden med auto motor & sport

Idag bryter vi, för oss, ny mark i ett försök att erövra poddvärlden. Redaktör Joakim Dyredand berättar mer. 

• Joakim, det är 2019 och poddar känns inte som veckans fluga. Eller?

"Både jag och nej. Att lyssna på podd exploderade 2017 men sedan dess har antalet lyssnare fördubblats. Det finns ett aldrig sinande sug efter material som är underhållande, men framför allt lärorikt."

• Vad lär man sig i Bilpodden då?

"I de första avsnitten kommer du få stifta bekantskap med redaktionen. I första avsnittet grillar jag chefredaktör Alrik Söderlind. Givetvis är det nästan uteslutande bilrelaterade frågor. Framöver tänker vi förklara teknik i bilar, intervjua nyckelpersoner inom bilindustrin och ställa makthavare mot väggen."

• Hur ser kopplingen till själva tidningen ut?

"Det här är ett steg i att bredda oss, bli mer digitala helt enkelt. Vi har lanserat ett digitalt Premiummedlemskap och finns givetvis på Instagram, Twitter och Youtube. När det gäller rörligt material har vi också lite roliga satsningar på gång framöver."

• Okej, hur gör jag för att lyssna?

"Du hittar Bilpodden på Acast. Snart finns vi även på Spotify och Apples iTunes/Musik. Resan börjar idag och vi hoppas givetvis att du och många fler vill åka med som passagerare."

• Något mer jag bör känna till?

"Jo, planen är att publicera ett avsnitt varannan vecka, varvat med utgivningen av tidningen. Vi har inte bestämt dag ännu. Men framför allt är vi öppna för att höra vad ni som lyssnare tycker. Har ni förslag på ämnen som bör tas upp, personer som bör intervjuas eller om ni har helt andra förslag, mejla gärna!"

Lyssna på senaste avsnittet av Bilpodden på AcastiTunes eller Spotify. Du kan lyssna på alla avsnitt här.