Volvo S60 Cross Country – så kan den se ut

Volvo S60 Cross Country – så kan den se ut

För fyra år sedan tog Volvo steget och lanserade en av märkets mest udda modeller någonsin: den upphöjda och tilltuffade Cross Country-versionen av S60.

"Skogsmullemodeller" som Volvo Cross Country brukar alltid komma med kombikaross. Men här valde Volvo alltså att lansera en Cross Country-modell med sedankaross istället.

Någon försäljningssuccé blev det knappast, men modellen fick sina anhängare och några har nog undrat om det blir någon uppföljning med den nya S60-generationen som nu börjat byggas.

Volvo har inte gett några hintar om att S60 Cross Country ska ersättas. Det finns alltså inga officiella uppgifter om att det blir någon S60 CC. Men det hindrar inte frilansande bildesignern Johan Wejedal från att ta fram den i Photoshop.

Johan Wejedal är frilansande bildesigner.

"Jag har gjort detta för att stilla min nyfikenhet i första hand. Jag är rätt neutral till resultatet", säger han.

Bilderna visar Volvo S60 med något högre kaross, plastdetaljer på sidorna och ett allmänt lite tuffare utseende – precis som vanligt när det gäller Cross Country-modellerna, med andra ord. Men köparna av S60 CC skulle få en betydligt mer ovanlig och unik bil än V60 CC-köparna.

Det återstår alltså att se om Volvo kommer lansera någon S60 Cross Country, men nu vet vi i alla fall på ett ungefär hur den skulle kunna se ut. Bollen är hos er, Volvo.

Johan Wejedal har tidigare visat skisser på hur en S90 Cross Country skulle se ut, och de bilderna visar vi här nedan.

 
Ser bra ut, tycker jag – Volvo borde absolut bygga S60 CC.
83
56