Bekräftat: 2-serie Coupé får bakhjulsdrift och rak 6:a

Vi kan andas ut! Förra veckans lansering av BMW 2-serie Gran Coupé gjorde nog att många fruktade det värsta – att även coupéversionen skulle får framhjulsdrift...
Annons

Vi kan andas ut! Förra veckans lansering av BMW 2-serie Gran Coupé gjorde nog att många fruktade det värsta – att även coupéversionen skulle får framhjulsdrift och enbart fyrcylindriga motorer. 

Men så blir det alltså inte. Drivningen på coupéversionen ska ske på bakhjulen. Dessutom kommer BMW utrusta den med den raka sexan.

”Det kommer att komma en uppföljare byggd på en bakhjulsdriven plattform. Så kunder som vill ha en 2-serie Coupé kommer att hitta den i vårt modellprogram. Detsamma gäller de som vill att den ska ha sex cylindrar”, säger 2-serie Gran Copués produktchef, Gernot Stuhl, till Auto Express.

Detta innebär också att chanserna för en ny M2:a i framtiden är goda, eftersom det kommer finnas en bakhjulsdriven plattform att basera den på. Något som vi får klara oss utan däremot, är en 2-serie cabriolet. Det rapporterar BMW Blog.

Annons
Annons
Rulla till toppen