Vansinnesfärden som får Taxi Stockholm att gå i taket

Kör över 200 km/h i centrala stan – och struntar i rödljuset.

Vansinnesfärden som får Taxi Stockholm att gå i taket

En film där en taxibil körs i vansinnesfart genom centrala Stockholm har fått Taxi Stockholm att gå i taket. Anledningen är att bilen har Taxi Stockholm-dekaler på sidorna – men taxibolaget säger sig inte ha någonting med filmen att göra.

Filmen har publicerats på Youtubekontot Critical där flera liknande filmer finns att se, men detta verkar vara första gången en bil Taxi Stockholm-dekalerad bil dyker upp.

Taxibolaget vill inte förknippas alls med filmen, skriver SVT, och bolaget har även skrivit en kommentar till filmklippet på Youtube.

"Taxi Stockholm tar avstånd från klippet och det som klippet visar. Personen som har kontot där filmklippet visas finns inte bland våra anställda eller ägare och bilen han kör har inte heller någon anknytning till Taxi Stockholm. Det här har genomförts helt utan vårt medgivande", står det.

Klippet publicerades för ungefär en vecka sedan och har redan över 150.000 visningar. Föraren kallas "Skurken" och han ska enligt uppgift köra en Volkswagen Passat R36.

Taxi Stockholms presschef Natalia Santos säger till SVT att bilen är för gammal för att få köras av bolaget, så det kan inte vara någon officiell taxibil. Föraren ses i vissa scener köra över 200 km/h och även mot rött.

"Vi kan konstatera att det här skadar vårt varumärke och vi funderar nu på hur vi går vidare och om vi ska polisanmäla", säger Natalia Santos.

 
Jag åker ofta taxi – men kanske inte så här fort...
34
33