Nya uppgifter om att Mazda MX-5 stoppas i Sverige – men det stämmer inte

Nya uppgifter om att Mazda MX-5 stoppas i Sverige – men det stämmer inte

De nya skattereglerna som träder i kraft nästa år har ställt till stora problem hos biltillverkarna. Helt vanliga familjebilar med förbränningsmotorer kan få en fordonsskatt på över 10.000 kronor om året, och starkare modeller blir betydligt dyrare än så.

Sajten Sportbilen har uppgifter om att Mazda MX-5 ska offras just på grund av skattereglerna. Enligt sajten kommer den höga straffskatten innebära att Mazda MX-5, eller Miata, ska sluta säljas i Sverige.

Men den uppgiften stämmer inte alls, enligt Johan Lagerström, som är pr- och produktchef på Mazda i Sverige.

"Jag vet inte vem som har startat det ryktet, men trots nästa års negativa skattepåverkan avser vi absolut att fortsätta sälja MX-5", skriver han i ett mejlsvar till auto motor & sport.

Det står alltså klart att Mazda MX-5 med sin bensinmotor kommer få högre skatt än idag, men exakt hur hög den blir har Johan Lagerström inga uppgifter om. Att modellen ska tas bort ur sortimentet är däremot felaktigt.

"Jag tror de flesta återförsäljare kommer fortsätta erbjuda MX-5, och då bör de även ha en demobil för att kunna erbjuda provkörningar", skriver han.

 
Jag gillar Mazda MX-5!
259
13