Första filmen på BMW M3 Le Mans Series

Nästa år ska BMW återigen kasta sig in i det getingbo som amerikanska Le Mans Series, ALMS, blivit. Nu finns första video ute från BMW...
Annons

Nästa år ska BMW återigen kasta sig in i det getingbo som amerikanska Le Mans Series, ALMS, blivit. Nu finns första video ute från BMW som visar när man testar den 485 hk starka M3:an på bana.

Första filmen på BMW M3 Le Mans Series

Den första videon från BMW av den nya race-M3:an finns ute på YouTube. KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT LÄNKA

Testerna är i full gång och nu bjuder BMW på den första videofilmen från deras förberedelser inför ALMS-serien, ”American Le Mans Series”. Den nya BMW M3 ska tävla i GT2-klassen, ett riktigt getingbo som tillsammans med GT1-klassen har deltagare från bland annat Ferrari, Aston Martin, Porsche, Corvette, Panos, Dodge och Ford. GT1 och GT2 kör samtidigt som sportvagnarna i LM1 och LM2, där bland annat Porsche och Audi deltar.
Två bilar förbereds till teamet Rahal Letterman Racing och som vi kan uttyda av namnet är det mycket riktigt racinglegenden Bobby Rahal och tv-personligheten (och bilnörden) Dave Letterman som ligger bakom satsningen. Vilka förare som ska engageras inför nästa säsong är inte känt ännu, frågan är om Bobby Rahal har telefonnumret till Fredrik Ekblom?

Första filmen på BMW M3 Le Mans Series

M3:an ska köras av teamet Rahal Letterman Racing, mest kända för formelracing i Indy Car, Cart, Champ Car och IRL. KLICKA FÖR STÖRRE

Tävlingsbilen avtäcktes officiellt på Chicago-salongen i början på året. Som synes är det ett omfattande arbete som BMW Motorsport gjort med sin racebil och utvecklingsarbetet startade redan sommaren 2007. Motorn, 4,0-liters P65 V8, har en uppgiven toppeffekt på 485 hk och erfarenheterna från vindtunnelutvecklingen av F1-bilarna har använts för att få den bästa aerodynamiken. Vikt har sparats med ett nytt elsystem som eliminerar reläer och onödiga kablar.
När ALMS-serien startade för tio säsonger sedan, 1999, vann faktiskt BMW det första racet med sin V12 LMR, rattad av trion Lethto/Kristensen/Muller. BMW tävlade både i sportvagnsklassen och med sin förra M3-generation, bland annat med Fredrik Ekblom som förare, fram till 2006 då man drog sig ur ALMS. Men nästa år är det dags igen!

Annons
Annons
Rulla till toppen