BMW M-chefen: ”Vi kan tänka oss nya, fristående M-modeller”

Vågar vi hoppas på en modern BMW M1? Enligt M-chefen Markus Flasch är idén tilltalande och får vi tro ryktena blir det minst två nya M-modeller.

BMW M-chefen: ”Vi kan tänka oss nya, fristående M-modeller”

Markus Flasch började sitt jobb som chef över BMW:s M-avdelning för drygt ett år sedan. Nu bekräftar han att "trimmarstugan" är redo för helt nya, fristående M-modeller:

"Jag kan tänka mig att vi gör nya, fristående M-bilar," sa Markus Flasch till brittiska AutoExpress. "Jag gillar idén och jag tror att vi ska göra något i den riktningen. Det måste inte nödvändigtvis vara en mittmotorbil, men den måste stå ut från mängden"

När AutoExpress undrade om en av de nya M-modellerna händelsevis är en suvmodell blev Markus Flasch lite mer hemlighetsfull:

"Jag vet inte … eller rättare sagt, jag vet – men jag säger ingenting!"

Den vanligtvis välunderrättade sajten BMWBlog.com åberopar egna källor och hävdar att en av de nya modellerna redan fått grönt ljus av styrelsen och det blir BMW X8 M.

Den nya supersuven ska använda sig av den beprövade 4,4-liters V8:an, men den här gången modifierad till att ge en bra bit över 700 hk. Det behövs för att mäta sig med Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid (680 hk/900 Nm), Audi RS Q8 (600 hk/800 Nm) och Mercedes GLE 63 4Matic+ (612 hk/850 Nm).

Det som alla hoppas på är en modern version av klassiska BMW M1. Även här tror sig BMWBlog.com veta besked och det ska handla om en seriemodell av konceptbilen BMW Vision M Next. Det kan i så fall handla om en renodlad elbil, eller kanske en laddhybrid som kombinerar förbränningsmotor och elmotor/elmotorer. Enligt BMWBlog kan vi förvänta oss seriemodellen under 2023. Även Klaus Fröhlich, utvecklingschef på BMW, har antytt att man förbereder en efterträdare till i8.

 

Markus Flasch började sitt jobb som chef över BMW:s M-avdelning förra hösten.

Varför ställer man en konceptbil i vindtunnel, om den inte är tänkt att serieproduceras? Vi får hoppas att BMW Vision M Next blir verklighet om några år.

Det finns ett tydligt släktskap mellan klassikern BMW M1 och konceptbilen BMW Vision M Next.

 
Jag skulle verkligen se fram emot en modern version av BMW M1!
56
4