Nu kan du slå till på en Koenigsegg CCX – din för 17,5 miljoner

Ligger ute på annons för nästan tre gånger nypriset.

Nu kan du slå till på en Koenigsegg CCX – din för 17,5 miljoner

Det är inte så vanligt att en Koenigsegg läggs upp till försäljning – det handlar trots allt om en av världens mest exklusiva superbilar. Men nu finns en Koenigsegg CCX från 2008 till salu i Australien.

På prislappen står motsvarande 17,5 miljoner kronor, vilket är betydligt mycket mer än för ett annat exemplar som annonserades för två år sedan för tolv miljoner. Och i november 2012 såldes ett exemplar från 2007 för bara 2,7 miljoner, vilket beskrevs som ett "kap". Som ny kostade bilen 6,3 miljoner.

Just det här exemplaret som är till salu nu har turnerat mellan olika lyxbilshandlare men bilen har bara haft en brukare tidigare. Eftersom det är Australien vi pratar om är bilen högerstyrd vilket kan påverka andrahandsvärdet. Bilen har bara gått 174 mil.

Enligt säljaren ska detta vara det ena av bara två orangefärgade högerstyrda exemplar av Koenigsegg CCX och totalt byggdes bara 48 exemplar. Bilen har en 4,7-liters dubbelturbo-V8 på 806 hästkrafter och 920 Nm.

Bilen fixar 0–300–0 km/h på imponerande 29,2 sekunder och 0–200 km/h på 9,3 sekunder. Den slog även banrekordet i bilprogrammet Top Gear och prenumererade på förstaplatsen bland alla bilar i sju års tid.

Se annonsen här.

 
Jag har sett en Koenigsegg i verkligheten.
42
26