Nu kommer Teslas fix för strulande regnsensorn

Föraren kan också hjälpa till att själv "lära upp" systemet.

Nu kommer Teslas fix för strulande regnsensorn

Precis som de flesta andra nya bilar har Teslas modeller en regnsensor, men den fungerar inte på samma sätt som i andra bilar.

Istället för en regnsensor som skickar ut en signal längsmed vindrutan för att avgöra om det ligger regndroppar ovanpå den, har Tesla en mycket mer avancerad lösning. Där används istället kameran från Autopilotsystemet och sedan analyseras bilderna av ett neuronnät för att avgöra om vindrutetorkarna ska sättas igång.

Det har tyvärr inte fungerat riktigt som tänkt – åtminstone inte enligt vissa Model 3-ägare som högljutt klagat på att bilen inte reagerar som den ska på regn. Många tycker inte det är något fel alls på de konventionella regnsensorer som funnits hos andra bilmärken i många år.

Elon Musk har lovat en uppdatering för att förbättra regnsensorn, något han kallat "Deep Rain" – och nu verkar den vara på gång.

I den nya mjukvaruuppdateringen lovar Tesla att systemet ska reagera snabbare på lätt regn och sedan bättre anpassa vindrutetorkarnas hastighet till regnmängden. Systemet ska vara "tränat" med hjälp av en miljon bilder för att lära sig känna igen vattendroppar.

Teslaägarna ska också själva kunna påverka när systemet ska aktiveras och på så sätt "lära upp det".

 
Jag är nöjd med regnsensorn i min bil.
88
86