Chevrolet Corvette Stingray C8 säljs med lockpris – prishöjning att vänta till 2021

Baspriset 59.995 dollar är rena förlusten för GM. Mittmotorbilen var budgeterad att börja vid 79.995 dollar. Lockpriset innebär att vi kan vänta oss en prishöjning till årsmodell 2021.

Chevrolet Corvette Stingray C8 säljs med lockpris – prishöjning att vänta till 2021
GM har infört en "ständig Black Friday" för Chevrolet Corvette Stingray C8. Räkna med att priserna snart höjs.

Den åttonde generationen Chevrolet Corvette Stingray C8 har fått mycket uppmärksamhet sedan den lanserades i början av hösten. Inte minst för sitt låga pris, jämfört med andra jämförbara mittmotorvagnar.

Men enligt den amerikanska tidningen Motor Trend, som citerar en högt uppsatt källa inom General Motors, är baspriset 59.995 dollar en del av marknadsföringen. Varje Corvette som säljs under 80.000 dollar är en ren förlustaffär för GM, enligt källan.

Orsaken till det låga introduktionspriset sägs vara två: dels ville GM skapa mycket uppmärksamhet men sedan kände man också ett behov av att lägga Corvette C8 på en prismässig nivå som är nära föregångaren C7. Ett allt för högt pris skulle få många Corvette-ägare att tveka och kanske inte ta steget att köpa en ny bil.

I praktiken lär sannolikt förlusterna på den första årsmodellen av Chevrolet Corvette Stingray C8 bli begränsade. De som beställer en Corvette har nog svårt att inte klicka i några tillvalsrutor och då stiger priset snabbt. Flertalet av de pressbilar som motorjournalister testade för någon månad sedan hade ett pris på långt över 80.000 dollar.

Enligt den källa som Motor Trend citerar finns den mest lönsamma prisnivån mellan 80.000–100.000 dollar. Då säljs ett relativt stort antal bilar jämfört med när priset hamnar över det "magiska" strecket 100.000 dollar. Bedömningen är att GM snart justerar priset uppåt, förmodligen redan till årsmodell 2021 och sedan blir priset ännu högre till 2022. Första årsmodellen av Corvette C8, 2020, är redan slutsåld.

 

Alla bilar som rullar iväg med ett pris under 80.000 dollar är en förlustaffär för GM, enligt källan som Motor Trend pratat med.

 
Jag skulle gärna ställa en Corvette C8 på min garageuppfart!
167
18