Rattfull polis kraschade i dike – och viftade med pistol

Döms för grovt rattfylleri men får behålla jobbet.

Rattfull polis kraschade i dike – och viftade med pistol

En rattfull polis körde ned i ett dike i Huddinge söder om Stockholm i maj i år, något som bland andra Stockholm Direkt rapporterat om. Mannen, som inte var i tjänst, skulle åka en halv kilometer till en mataffär men körde ned i diket och uppmärksammades av ett ambulansteam som larmade polisen.

När två poliser anlänt till platsen visade det sig att mannen hade 0,84 milligram alkohol i utandningsluften – långt över gränsen för grovt rattfylleri. Han ska också ha viftat med pistol framför ansiktet på en av poliserna.

"Jag är fruktansvärt rädd när jag förstår att det är ett vapen och när jag ser hans tomma blick. Då tänker jag att han kommer skjuta mig nu, det är kört. Jag kommer dö nu", ska polisen ha sagt i förhör, enligt Stockholm Direkt.

Mannen döms nu till samhällstjänst för grovt rattfylleri, enligt tidningen, men han döms inte för hot mot tjänsteman eftersom åklagaren inte kunnat bevisa att mannen haft uppsåt att hota sin kollega. Enligt mannen själv skulle han bara räcka över pistolen och riktade pipan nedåt.

Mannen får behålla sitt jobb eftersom domen inte kommer påverka hans anställning, enligt polisens personalansvarsnämnd.

 
Jag tycker polisen gör tillräckligt för att minska antalet allvarliga trafikbrott.
39
147