Så mycket kostar det att äga en Bugatti Veyron

Så mycket kostar det att äga en Bugatti Veyron

Bugatti Veyron fanns i produktion i 10 år och byggdes i 450 exemplar. För att lägga vantarna på en måste du slanta upp mellan 25 och 30 miljoner. När du väl har bilen i din ägo ska du också underhålla den. Och det är inte billigt.

Fastighetsmogulen Manny Khoshbin avslöjar i en ny Youtubevideo hur mycket det egentligen kostar att äga en Bugatti Veyron.

Bugattis rekommendation är att man byter motorolja på sin Veyron en gång om året. Gott så, men själva bytet kostar inte mindre än 240.000 kronor. En bidragande orsak till det häftiga priset är att jobbet är oerhört komplicerat, i jämförelse med ett "vanligt" oljebyte.

Hjul, bromsar och delar av underredet måste skruvas av för att komma åt de 16 (!) oljepluggarna.

På tal om hjul. Däcken ska bytas vartannat år, enligt Bugattis rekommendationer. En ny uppsättning gummi till en Veyron kostar 364.000. Lägg därtill att du var 1.600:e mil ska byta fälgarna – till en kostnad av 478.000 kronor. 

De ovanstående kostnaderna är alltså återkommande. Skulle det vara så att något måste bytas av slitage eller för att det går sönder kan det bli dyrare. En ny bensintank till en Bugatti Veyron kostar 191.000. Jobbet för att byta den går på 210.000. Allt som allt står man med en nota på strax över 400.000 kronor. 

Glöm heller inte att det tillkommer kostnader för skatt och försäkring.

 
Ofattbart.
451
47