Volvo sålde bäst i november – Volkswagen störst på laddbara bilar

Volvo sålde bäst i november – Volkswagen störst på laddbara bilar

2019 närmar sig sitt slut och vi kan nu också lägga november till handlingarna. Vi kan konstatera att november blev en bra månad när det kommer till nyregistreringar. Totalt registrerades 30.502 personbilar – den högsta siffran sedan innan sommaren. Och det är den stundande skattehöjningen vid årsskiftet som lägger bakom ökningen

"De ökade registreringarna förklaras till stor del av att många vill köpa sin personbil eller lätta lastbil innan årsskiftet eftersom fordonsskatten kommer att höjas kraftigt för många modeller från 1 januari nästa år", säger Mattias Bergman, vd på Bil Sweden.

Den riktigt stora ökningen gjordes, föga förvånande, hos de laddbara bilarna som ökade med 43 procent jämfört med november i fjol. Den stora vinnaren där blev Volkswagen Passat GTE, som såldes i 862 exemplar. Den rena elbilen som sålde bäst var Nissan Leaf, 224 exemplar. 

Totalt registrerades 43 procent fler laddhybrider och elbilar än november 2018, vilket följer trenden för året som gått. Av registreringarna i november var 14 procent laddbara bilar, en kraftig ökning jämfört med förra november där den siffran var 7,9 procent. Snittet för året för laddbara bilar ligger på 11,5 procent. Detta gör att Sverige är ett av de länder där laddbara bilar ökar allra mest. 

 "Sverige tillhör de länder i Europa som har höga andelar laddbara bilar av nyregistreringarna. Under de tre första kvartalen i år var Sverige fyra i Europa, efter Norge, Island och Nederländerna. Sverige har tidigare legat på tredje plats i Europa, men räknat på de första nio första månaderna i år gick Nederländerna om Sverige med en liten marginal", säger Mattias Bergman.

Allra mest sålde, inte helt överraskande, Volvo S/V60. Totalt skeppades 1.945 bilar iväg och det var 499 fler än Volkswagen Passat. På tredje plats finner vi Volkswagen Tiguan, med 1.395 sålda bilar.

Totalt sett såldes 5.435 Volvobilar i november, Volkswagen sålde 5.361.

 

 
Jag köpte en Volvo V60 i november.
31
100