Aston Martin kan få nya ägare – F1-teamägaren Lawrence Stroll pekas ut

Miljardären och F1-teamägaren Lawrence Stroll sägs har siktet inställt på att ta över Aston Martin. Aktiekursen är gynnsamt låg för ett uppköp och framtiden ljus tack vare nya suvmodellen DBX.

Aston Martin kan få nya ägare – F1-teamägaren Lawrence Stroll pekas ut
Lawrence Stroll kan bevisligen utveckla varumärken och kanske är det sådan kompetens Aston Martin behöver? Foto: Getty.

Varken Aston Martin eller Lawrence Stroll har velat kommentera ryktena om ett eventuellt uppköp av en aktiemajoritet i företaget. Men enligt sajten RaceFans.net och brittiska Autocar finns det substans bakom ryktena.

Lawrence Stroll är teamägare till Racing Point i Formel 1 (tidigare Force India) och har gjort sig en förmögenhet på att driva varumärken som Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Pierre Cardin, med flera. Lawrence Stroll är också känd för att ha världens sannolikt största och mest värdefulla samling av klassiska Ferrari-modeller.

Anledningen till att Lawrence Stroll är intresserad av Aston Martin sägs vara att framtiden nu ser betydligt ljusare ut när den brittiska sportbilstillverkaren hakat på suv-trenden med nya DBX. Fjolårets ekonomiska resultat var inte så bra för Aston Martin och osäkerheten kring utträdet ur EU har påverkat brittisk bilindustri negativt. Från att tidigare haft ett aktiepris kring 17 pund har Aston Martin dalat till en nivå på 4-5 pund.

Huvudägare i Aston Martin är Kuwait-baserade Adeem/Primewagon Group, följt av europeiska investmentföretag. Daimler AG (Mercedes) har en mindre aktiepost på 4 procent. Mercedes levererar även motorer till Lawrence Strolls F1-team.

Om Lawrence Stroll tar kontrollen över Aston Martin är det inte en allt för djärv gissning att F1-teamet Racing Point byter namn till Aston Martin.

 

Aston Martin har som mål att öka sin försäljning kraftigt med draghjälp av nya suvmodellen DBX.

 
Jag är övertygad om att Lawrence Stroll blir en bra ägare till Aston Martin!
42
10