Listan du väntat på – alla skyltar som fått avslag i år

Listan du väntat på – alla skyltar som fått avslag i år
OMG KÖR blev inte godkänt av Transportstyrelsen.

I år väntas över 4.000 ansökningar om en personlig registreringsskylt komma in till Transportstyrelsen. Innan skylten blir verklighet så ska den godkännas av Transportstyrelsen, som naturligtvis ställer en del krav.

För att en skylt ska godkännas måste den först och främst vara ledig. Sedan får den heller inte väcka anstöt eller medföra olägenhet. De allra flesta ansökningar får grönt ljus, men några ansökningar nekas.

Här följer listan skyltar som fått avslag under 2019. (Vi på ams-redaktionen har också tagit oss friheten att rensa listan på könsord.)

FRAK
GROGG
KUT
PRINCE5
PUCKO
DOPE
FACK JO
AIFAM
JUTT
FTP 1
RENAT
TJACK
SOM1UZI
KÄRRING
BORZ 01
NMFTG
LOSER
TRY69
BOKONAM
308W
MAII007
666EVL
JEBIGA
HCN
C17H23N
ZYKLONB
INFIDEL
OMG KÖR
AIFAM R
STREGA
370HSSV
JOHN316
BOGA
HITLERS
CHAPPO
HORLIV
BAROLO
FTPFTP
FERNET
QKEN
GOLANI
JEBI SE
MR 786
K DRÄGG
KISSMYS
KURVA69
1312AIK
ÄKTA ÖL
MHP 42
JEBIGA
5HWIFTY
FKU BCH
GIGGITY
QKN
4Q
ALAWI
BIG D
DIEHARD
S DADDY
SYL81
666YYY
YNF
FAKEUSR
KACKA
HENTAI
BORZ01
B S3XY
GAYLORD
DEATH
DÖ SEN
TRUMP
ELCHAPO
KAKKA
BRA NOC
JEBOTE
KEWKEN
B7B666
PINT
GAYLORD
RIP
H8 TAX
VOT PNL
FKPOPO
ÖLAÖLA
FUC Y
VODKA
FKU CNT
SARBAST
LUCIF3R
KRIGA
BLIN
REDRUM
KARMA69
KÅT
NO 99
JIHAD
KKK
OMGMOV
310H55A
INSANE
WFT MAN
ICUH81N

 

 

Personlig registreringsskylt förbättrar trafiksäkerheten

Förra året godkändes 3.410 personliga skyltar är, vilket var rekord. Hittills i år har Transportstyrelsen godkänt 3.897 ansökningar, och den siffran kommer förmodligen stiga över 4.000 innan året är slut, meddelar Transportstyrelsen i ett pressmeddelande. 

Möjligheten att göra sin bil extra personlig med en egen skylt har funnits sedan 1988 och i dagsläget finns 19.864 personliga regplåtar i landet. Att skaffa en personlig skylt kostar 6.200 kronor. Av den summan går 5.500 kronor till Trafikverkets "Skyltfond". Den fonden delar två gånger per år ut pengar till olika trafiksäkerhetsprojekt och de senaste 10 åren har 85 miljoner kronor betalats ut från fonden. 

"Den som väljer att skaffa en personlig skylt gör det i första hand för att sticka ut lite i trafiken. Men samtidigt bidrar man alltså till att förbättra trafiksäkerheten i Sverige vilket alla inte är medvetna om", säger Eva Isaksen, utredare på Transportstyrelsen.

Viket tema som gäller för personliga skyltar går i cykler. Men generellt sett handlar det ofta om förnamn, smeknamn eller företagsnamn.

"En trend som utvecklats väldigt starkt under de senaste åren är att människor med utländsk bakgrund söker skyltbeteckningar som associerar till platser i hemlandet. Det kan röra sig om namnet på en hemby, en region eller geografiska platser som berg eller sjöar", säger Eva Isaksen.

 
Jag hade godkänt många av dessa.
36
13