Mercedes GLA officiell – nya generationen blir modernare och högre

Mercedes GLA officiell – nya generationen blir modernare och högre

Mercedes brukar ha några av Sveriges nöjdaste bilägare, enligt siffrorna i vår begagnatdatabas där ägarna själva sätter betyg på sina bilar.

Men det finns ett pinsamt undantag där ägarna i flera års tid klagat högljutt, och det är Mercedes GLA. Den högbyggda "crossoverversionen" av lilla A-klass har verkligen inte charmat ägarna. Både snittbetyget och betyget för hur problemfri bilen är ligger ordentligt mycket lägre än för alla andra Mercedesmodeller de senaste åren.

Ägarna har helt enkelt inte alls varit nöjda med GLA-modellen – men nu laddar Mercedes om och tar helt nya tag. Den nya generationen har precis visats upp och leveranserna körs igång nästa år.

Precis som tidigare är Mercedes GLA ingen "riktig" suv utan helt enkelt en A-klass med högre markfrigång och plastdetaljer på sidorna. Konkurrenterna heter till exempel Audi Q2/Q3, BMW X1/X2 och Volvo XC40.

Nya A-klassen har fått bra betyg när vi provkört och testat, inte minst för tekniknivån som är hög med nyutvecklat infotainmentsystem som är smidigt att använda. Även utrymmena har blivit bättre, särskilt i baksätet där passagerarna får hela 11,6 centimeter mer benutrymme.

Förhoppningsvis dyker Mercedes GLA upp som laddhybrid med tanke på att A-klassen finns med laddsladd, men i nuläget är det bensin som gäller (dieslarna kommer senare). Starkast blir Mercedes-AMG GLA 35 med 306 hästkrafter och 400 Nm. Billigast blir GLA 200 med 163 hästkrafter.

 
Jag tycker Mercedes GLA ser riktigt bra ut!
154
35