Rivstart för Jeep – bara elbilar och laddhybrider till 2022

Christian Meunier, global Jeep-chef, utlovar en snabb övergång till elektrifierade modeller. "Vi ska bli den grönaste suv-tillverkaren i världen."
Annons

Fiat/Chrysler, med alla sina varumärken, har inte visat många tecken på att vilja erbjuda kunderna elektrifierade alternativ. Men nu ska det bli ändring – och det ska gå snabbt.

Christian Meunier, nytillträdd chef med globalt ansvar för Jeep, mötte nyligen motorjournalister i Nya Zealand. Där utlovade han att ”Vi ska bli den grönaste suv-tillverkaren i världen.”

Först ut hos Jeep blir lilla Renegade, som redan i början på nästa år ska erbjudas som laddhybrid. Jeep Renegade Plug-In Hybrid kombinerar en turbofyra med 180 hk samt en elmotor som ger 100 kW (136 hk) och 260 Nm. Den sammanlagda systemeffekten borde hamna runt 300 hk, men Jeep anger den till blygsamma 240 hk. Den elektriska räckvidden ska var cirka fem mil.

Vanliga Renegade har en niostegad automatlåda men laddhybriden har en sexstegad automat. För att få plats med batteripaketet har Jeep Renegade Plug-In Hybrid en bränsletant på bara 39 liter.

Jeep Renegade Plug-In Hybrid inleder skiftet till fler elektrifierade modeller hos Jeep, och i förlängningen också hos Fiat/Chrysler. För Jeeps del ska elektrifieringen gå snabbt, redan 2022 ska alla modeller erbjudas som antingen laddhybrid eller renodlad batterielbil.

 

Rivstart för Jeep – bara elbilar och laddhybrider till 2022
Den elektriska räckvidden hos Jeep Renegade Plug-In Hybrid ska vara cirka fem mil.
 
Annons
Annons
Rulla till toppen