Trafikåret 2019 ser ut att bli betydligt bättre än förra året

Under perioden januari till november förolyckades 206 personer i trafiken. Det är 206 personer för mycket, men ändå en minskning med 28 procent jämför med...
Annons

Under perioden januari till november förolyckades 206 personer i trafiken. Det är 206 personer för mycket, men ändå en minskning med 28 procent jämför med samma period förra året.

”Det är det lägsta antal omkomna under januari till november sedan vi började samla statistik över antal omkomna och skadade i vägtrafiken. Drygt 50 färre omkomna under de 11 första månaderna jämfört med snittet för samma period de senaste tio åren”, säger Khabat Amin, statistiker på Transportstyrelsen. 

Det är framför allt bland personbilisterna och motorcyklisterna som dödsolyckorna blivit färre.

”Den största minskningen som vi ser nu är bland omkomna i personbil- och motorcykelolyckor. Samtidigt ser vi en ökning i antalet omkomna i olyckor med lätta lastbilar”, säger Khabat Amin.

I november i år omkom 14 personer, vilket var 23 stycken färre än november förra året som var en synnerligen mörk månad och den värsta på flera år. Av de som omkom färdades nio i personbil, två var fotgängare och tre övriga trafikanter.

 

Trafikåret 2019 ser ut att bli betydligt bättre än förra året
 
Annons
Annons
Rulla till toppen