75 procent av AMG-modellerna kan försvinna

Ja, du läste rätt. På grund av utsläppsregler inom EU kan Mercedes tvingas rensa ordentligt i AMG-paletten, rapporterar The Financial Times. Mercedes ligger idag på ett...
Annons

Ja, du läste rätt. På grund av utsläppsregler inom EU kan Mercedes tvingas rensa ordentligt i AMG-paletten, rapporterar The Financial Times. Mercedes ligger idag på ett genomsnittligt CO2-utsläpp på 134 g/km. En siffra som man gärna vill kapa till omkring 100 g/km. 

För att klara av det kan det bli så att de allra hetaste och snabbaste AMG-vagnarna kan få stryka på foten.

Eftersom den europeiska marknaden älskar suvar är det inte troligt att modeller som GLC 63 och GLE 63 försvinner. Snarare kanske mindre modeller som den mycket omtyckta A35 AMG eller AMG-versioner av CLA.

”Det vi inte kan kontrollera är köpmönster, men vi har tekniken inom koncernen för att möta”, ska Daimlers vd ha sagt till investerare i oktober.

Vi har tidigare rapporterat om Daimler mycket riktigt är den tillverkare som ligger sämst till när det kommer till genomsnittligt CO2-utsläpp. Allra bäst till ligger Toyota, som har ett genomsnittligt utsläpp på 101 g/km. Hela listan hittar du här.

 

 
Annons
Annons
Rulla till toppen