Volvochef: ”Vi ska göra en ny V40, men inget mindre”

Volvo V40 kommer att återuppstå, men inte som en traditionell halvkombi utan blir mer högbyggd. De främsta konkurrenterna blir Audi Q2, BMW X2 och Mercedes GLA.
Annons

Det blir först om två till tre år som nya Volvo V40 kommer att rulla ut från bilhandlarna.

När tillverkningen av Volvo V40 lades ned i augusti 2019 trodde många att det aldrig skulle komma någon mer V40. Det är svårt att tjäna pengar på halvkombi-bilar och efterfrågan går mer åt SUV-hållet.

I en intervju med Volvos europeiske chef Lex Kerssemakers med tidningen Autoexpress berättar han om tankarna bakom nya Volvo V40.

”Det går inte längre att utveckla en bil utan att den är förberedd för elektrisk drift. Och för att bli helt elektrifierad behöver du plats för batterierna. Då måste man bygga på höjden om inte bilen ska bli lång”, berättar Lex Kerssemakers.

Han säger också att kundernas efterfrågan på låg sitthöjd minskat. Högbyggda bilar börjar bli den nya normen, men Kerssemakers tror att efterfrågan på bilar med låg sitthöjd kommer att öka igen längre fram i tiden.

Att utveckla någon mindre modell än V40 är det dock inte frågan om. ”Volvo kan uppnå sitt mål att öka från nästan 650.000 sålda bilar globalt till 800.000 utan ytterligare modeller”, säger Kerssemakers och fortsätter:

”Det betyder indirekt att vi inte försöker fylla varje nisch. Vi har inga planer på att inom snar framtid utöka vårt modellutbud annat än genom elektrifiering av befintliga modellserier i.”

 
Volvochef:
Gamla Volvo V40 är en traditionell halvkombi. Nya Volvo V40 blir högre.
Annons
Annons
Rulla till toppen