Hondas vd: Framtiden tillhör hybriderna, inte elbilarna

Är det verkligen någon som egentligen vill ha en elbil?, frågar sig Hondas vd i en intervju. Han tror istället att framtiden tillhör hybriderna.

Hondas vd: Framtiden tillhör hybriderna, inte elbilarna

Hondas vd Takahiro Hachigo tror inte på någon drastisk efterfrågan av renodlade elbilar, det framgår av en intervju med Autonews Europe.

Precis som andra biltillverkare har Honda en plan för hur de ska elektrifiera sitt modellprogram. Fram till 2030 ska två tredjedelar av bilarna vara antingen hybrider eller helelektiska. Hondas vd hänvisar till att de är tvungna att elektrifiera på grund av lagkrav.

Renodlade elbilar verkar inte falla Honda-direktörens i smaken:

"Existerar det verkligen kunder som vill ha dem? Jag är inte så säker på det eftersom det finns många frågor kring infrastruktur och hårdvara. Jag tror inte att vi kommer se en dramatisk ökning i efterfrågan på batterifordon, och jag tror att det här förhållandet gäller globalt", säger Takahiro Hachigo till Autonews Europe.

Hybrider är däremot något som Takahiro Hachigo tror på:

"Jag tror att hybridfordon kommer spela en avgörande roll. För målsättningen är ju inte elektrifieringen i sig, utan att förbättra bränsleekonomin. Och vi tror att hybridfordon är det bästa sättet för att efterleva olika miljöregleringar", säger han.

I intervjun framgår också att Honda inte kommer att satsa fullt ut på självkörande bilar för att spara pengar. De kommer att hålla sin autonoma teknik under nivå 3 där fordonet är helt självkörande.

Honda räknar också med att spara pengar på sina globala fordonsarkitektur. Fram till 2025 ska konstruktionen ha sänkt personalkostnaderna under utvecklingsarbetet med 30 procent. 

Även i produktionen ska det sparas och målet är att minska kostnaderna med tio procent till år 2030.

 
Hondas VD har fel, elbilar är framtiden!
247
224