Billjud utan högtalare från Continental och Sennheiser

Däckmärket Continental och hörlurstillverkaren Sennheiser har tillsammans utvecklat ett ljudsystem utan högtalare för bilar som visas upp på CES-mässan i Las Vegas.

Billjud utan högtalare från Continental och Sennheiser

Istället för att installera fula högtalare har Continental och Sennheiser utvecklat ett 3D-ljudsystem utan högtalare. Ljudet uppstår genom att inredningen vibrerar istället för högtalarmembran.

De två företagen har hämtat inspirationen från klassiska stråkinstrument där träsidorna vibrerar och bildar en resonanslåda. En del av detaljerna i inredningen producerar basljuset och andra mellanregistret.

Konceptet är en sammanslagning av två olika tekniker, Ac2ated Sound från Continental och Ambeo Mobility från Sennheiser. Olika kompetenser från de två företagen kunde tillsammans utveckla tekniken vidare.

Förutom att man slipper fula högtalare så spar systemet även vikt. Ett konventionellt ljudsystem kan väga 40 kilo. Sennheiser uppger i ett pressmeddelande att det nya högtalarfria konceptet kan minska vikten för ljudsystemet i bilen med upp till 90 procent.

 
Så skönt att slippa högtalarna!
76
131