Video: Snow Tour 2020 har startat – och vi var på plats

Video: Snow Tour 2020 har startat – och vi var på plats
En rallyspecad Mercedes-AMG C 63 Coupé Black Series ser man inte varje dag.

Sportbilar från hela världen har intagit i huvudstaden för Snow Tour. Detta är tredje året i rad som tillställningen, ett arrangemang från Team Galag kända från Gumball 3000, kommer till Sverige.

Vi var på plats för starten och träffade förare som den kända YouTube-stjärnan Seen Trough Glass och lyssnade samt tittade på läckerbitarna.

Många Stockholmare på väg till jobbet höjde både ett två ögonbryn när arabregistrerade bilar som Ferrari 488 Pista, Mercedes-AMG C 63 Coupé Black Series och en rallyombyggd Porsche 911 gled fram genom morgonrusningen. 

Det fanns även norskt deltagande i form av en Ford GT (med takbox i kolfiber!), rattad av artisten Mio från gruppen Broiler. Lika höga stilpoäng blir det för norrmannen Andreas Arnhoff och hans Corvette C3 Targa från 1975.

Slump eller inte, men två rallystukade Porsche 911 är också med på turen. Från arabiska The Caraba Collection hade man valt en Carrera 4 GTS (991) med breddning, höjning och allt annat för att få en replika på Porsche 935 Rothmans som kördes i Paris-Dakar 1984.

Lika läcker, minst, är svensk Sebastian Ekmans GT3 RS som har höjts och fått läckert rallystuk.

Nu har Snow Tour lämna huvudstaden för att åka till Åre, Mo i Rana, Arvidsjaur och sedan söderut igen. Med lite tur finns det möjlighet att få syn på bilarna ytterligare en gång i Stockholm, dit de beräknas åter onsdag 22 januari.

Boende i norra Sverige kan följa resan på Team Galags Instagram för att ta reda på var konvojen kan ses.

Följ oss förresten gärna på Youtube för mer godsaker från bilvärlden!

 

 

 
Otroliga bilar!
52
11