I nya Bilpodden: ”Mer kolpengar i F1!”

Fredag innebär att det är dags för ett nytt avsnitt i Bilpodden – med auto motor & sport. Idag är det andra och sista delen av det långa samtalet om F1, Indycar och elektrifieringen av motorsport som gäller. 

Avsnitt 14 inledes med att programledare Joakim Dyredand fortsätter att beta av från sin lista med lågvattenmärken från F1-säsongen 2019. Vad kan ha stört F1-fantasten?

Sedan glider samtalet allt mer över på Indycar där vi 2020 har de två svenskarna Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson i samma team. 

Det blir även programpunkterna Gasa & Bromsa, där även chefredaktör Alrik Söderlind och ams F1-virtuos Gergei Farkas hyllar och dissar. När Gergei bromsar det faktum att Tyskland inte har något F1-race blir diskussionen vild.

"Problemet är att Tyskland inte är en diktatur, som övriga nya länder på F1-kalendern", menar Farkas lite skämtsamt.

"Ja, eller att kalendern styrs av oljepengar. Tyskland borde satsa sina kolpengar på F1, hör du det Angela Merkel", utropar Dyredand.

Avsnitt 14 avslutas med en intressant lyssnarfråga. Givetvis med motorsportsanknytning. Har du också frågor, tankar och funderingar kring podden? Mejla till bilpodden@automotorsport.se.

Lyssna på senaste avsnittet av Bilpodden på AcastiTunes eller Spotify. Du kan lyssna på alla avsnitt här.

 
22
12