Toyota lanserar ny instegsversion av Supra

Toyota lanserar ny instegsversion av Supra

Den befintliga 3,0-litersversionen av Toyota GR Supra kompletteras med en 2,0-litersmodell. Toyota vill nå en bredare kundgrupp och hoppas kunna värva fler kunder genom optimal viktfördelning och lägre pris.

Effekten i nya Supra hämtas från en 2,0-liters turbomatad fyra på 254 hästkrafter och 400 Nm. Detta tillsammans med Toyotas 8-stegade ZF-automatlåda och 0–100 km/h avverkas på 5,2 sekunder.

Enligt Autocar hade Toyota Supra 2,0 Turbo sitt första offentliga framträdande på ett event i Amsterdam, Nederländerna. Toyota visade upp bilen i specialversionen Fuji Speedway-edition som är försedd med vit metalliclack, röda bromsok och 19-tum mattsvarta aluminiumfälgar.

Toyota uppnår den magiska 50/50-balansen genom att 2,0-litersmotorn är mindre och därmed har man kunnat flytta motorn närmare bilens mittpunkt. Även vikten har minskat med 100 kilo jämfört med 3,0-litersmotorn.

Nya Toyota Supra 2,0 Turbo lanseras som standard med sportstolar i alcantara, 18-tumsfälgar och en 8-tums infotainmentdisplay. Utöver detta även flera säkerhetsfunktioner så som filhållningsassistans, automatisk nödbroms och fotgängarskydd.

Lanseringen av instegsmodellen beräknas ske i Europa i mars och först då lanseras även priserna.

 
Det här är en Supra för mig!
111
46