Ny Wunder-baum luktar lyxbil

Det sker ständig produktutveckling inom bilindustrin, så även på tillbehörssidan. Sedan 1952 har doftgranar spridit (väl)doft i kupén, och nu har Wunder-baum tagit fram en ny doft.

Ny Wunder-baum luktar lyxbil

Den nya doftgranen ser ut att vara gjord av läder och luktar läder.

"Wunder-baum Leather är konstruerad att leverera långvarig doftverkan och används, precis som våra andra doftgranar, genom att man hänger den fritt, öppnar den i toppen av förpackningen och drar ut cirka en cm av granen varje vecka" säger Magnus Almqvist, produktchef på Seab.

Doftgranen Wunder-baum föddes 1952 i USA. Ett mjölkbud i New York fick en dag nog av lukten av spilld mjölk och nämnde problemet för Julius Sämann som tillbringat flera år i den kanadensiska tallskogen där han forskade på att utvinna de aromatiska oljor som ger träden dess rogivande och karaktäristiska doft. 

Julius provade att tillsätta dofter på ett speciellt material, med en speciell form, och den första doftgranen var skapad. Produkten fick varumärket Car-Freshner, men är känd under olika namn på olika ställen i världen – Little trees, Magic tree, Abbre magique samt Wunder-baum här i Sverige.

Jag kör inte en meter utan doftgran i bilen!
81
194