Bentley Continental GT blir vinterbil – tävlar på isbana

Bentley demonstrerar lyxbilens köregenskaper på en isbana i Österrike.

Bentley Continental GT blir vinterbil – tävlar på isbana

Bentley har inte dragit sig för att utsätta tvåmiljonersbilen Continental GT för plågsamma uppdrag tidigare. De har bland annat låtit Top Gear leka rally med bilen på både en rallysträcka i Wales och i ett dagbrott i Australien. Förra året slog den senaste versionen av modellen också rekordet för produktionsbilar i backtävlingen Pikes Peak. Bentley har också varit relativt framgångsrika i GT3-racing med bilen.

Pressavdelningen på företaget verkar alltså göra vad de kan för att marknadsföra Continental GT inte bara som en lyxbil utan även som en prestandabil som är snabb på alla underlag. Och nu gör de en ny offensiv – den här gången på en isbana i Österrike.

Bilen kommer att delta på eventet GP Ice Race i skidorten Zell am See i början av februari med en lätt ombyggd Continental GT W12. Bilen kommer att köras runt isbanan av rallyföraren Catie Munnings, som till vardags kör rallybil i junior-VM. Det utlovas också en uppvisning i något som kallas Skijoring, där en person på skidor dras bakom bilen i ett snöre. Vi måste säga att det är modigt av skidåkaren Sven Rauber att låta sig sig bogseras av en 635 hästkrafter stark Bentley. Men det blir säkert underhållande för åskådarna.

Det här måste vara den ultimata vinterbilen.
79
17